Ledarhundsnytt nummer 7 2019

Ledarhundsnytt nummer 7 2019

Inledning 

Välkommen till höstens första Ledarhundsnytt! Det har varit tyst ett tag från SLHF, men passiva har vi inte varit. Du kan läsa mer om vad vi gjort i senaste Ledarhunden. Närmast på gång är brukarråd 14 oktober och möte på Myndigheten för delaktighet 16 oktober.

Vi hörs efter det!

Sara, ordförande i Föreningen Sveriges Ledarhundsförare 

Nytt nummer av Ledarhunden 

Vår tidskrift Ledarhunden har i dagarna utkommit med årets tredje nummer. Den här gången kan du läsa en intervju med en medlem vars ledarhund snart går i pension. Du kan också läsa frågor om foder som en doktorand vid Sveriges lantbruksuniversitet svarar på, och mycket mer än så.

Har du inte fått ledarhunden kan du kontakta medlemsregisteransvarige Torbjörn Ruther så kontrollerar han att vi har rätt uppgifter till dig. Kom ihåg att alltid meddela oss om du byter adress, vare sig det är bostadsadress eller e-post, eller telefon.

Torbjörn nås lättast på:

torbjorn@slhf.net

Trevlig läsning!

Sara 

Ny europeisk enkät behöver fler svar

EU har skickat ut en enkät med fokus på funktionsnedsättning. Enkäten är både öppen för privatpersoner och föreningar. Det går bra att svara fram till 23 oktober.

Syftet med enkäten är att ta reda på hur villkoren förändrats för personer med funktionsnedsättning under de tio senaste åren. Syftet är också att ta reda på hur det kan förbättras.

Enkäten finns tillgänglig på 24 språk och i lättläst.

Jag kommer i egenskap av SLHF:s ordförande svara på enkäten.

För att svara på enkäten som privatperson, gå in på följande länk:

www.ledarhund.nu/blimedlem

Ledarhundsnytt ges ut av Föreningen Sveriges Ledarhundsförare. Texterna skrivs av ordförande Sara Shamloo Ekblad. Om du vill avsluta din prenumeration skickar du ett mejl till info@slhf.net

Kontaktinformation 

Sara Shamloo Ekblad, ordförande

070-17 10 899

sara@slhf.net

www.ledarhund.nu