Göteborg kan bli ett föredöme (pressmeddelande)

Pressmeddelande 2018-06-07
Göteborg kan bli ett föredöme

Ett Göteborgsförslag har på rekordtid fått mer än 220 röster. Förslagsställaren vill att Göteborgs Stad sätter upp dekaler i alla kommunens lokaler där det står att personer med synnedsättning som använder ledarhund får vara där.

– ­Vi har uppmanat våra medlemmar att skriva olika former av medborgarförslag runt om i landet, säger Sara Shamloo Ekblad, ordförande i Sveriges Ledarhundsförare (SLHF).

– Vi har sedan många år arbetat för att ledarhundsförare ska kunna använda vårt fantastiska hjälpmedel överallt. Hittills har vi inte fått en tydlig anti-diskrimineringslag, nu vill vi att våra medlemmar testar den här möjligheten att sprida kunskap. Det måste ses som den mest naturliga sak i världen att en person med synnedsättning som använder ledarhund kan dyka upp, säger hon.

Om ett Göteborgsförslag får mer än 200 röster måste ansvarig politisk nämnd behandla frågan. Oavsett var man bor eller hur gammal man är kan man rösta på ett Göteborgsförslag.

– Att mer än 220 personer röstat på rekordkort tid visar vilket stort stöd som finns för det här, säger Finn Hellman, medlem i Sveriges Ledarhundsförare och skaparen bakom förslaget.

– Jag hoppas att mitt göteborgsförslag går igenom och att andra ledarhundsförare runt om i landet gör på liknande sätt i sina kommuner, säger han.

Förslaget i sin helhet finns på:

https://goteborg.se/wps/portal/start/kommun-o-politik/sa-kan-du-paverka/goteborgsforslaget/goteborgsforslaget/aktuella/!ut/p/z1/04_Sj9CPykssy0xPLMnMz0vMAfIjo8ziAwxdHA1NTAy9LQI8XQwcjT0CQy2DjIzcDUz0C7IdFQHqzZwu/?DFR=%7B%22ItemId%22%3A672%25

 

För mer info:
Sara Shamloo Ekblad, ordförande i SLHF 070 171 0899
Finn Hellman, förslagsställare och medlem i SLHF 0709 699 544

Posted in Nyheter