Välkommen till höstkurs i Göteborg

Välkommen till en fullspäckad dag med SLHF. Förutom sedvanlig lunch och långpromenad kommer vi den här gången att få besök av jurister från projektet ”Med lagen som verktyg”. De kommer att föreläsa om vad diskriminering av ledarhundsekipage är. Vad säger lagstiftningen och hur kan den användas för att motverka diskriminering? Hur samspelar samhälle, normer, juridik och politik?

Vi kommer också att ha en work shop om robotdamsugare och en workshop om att plocka upp hundbajs.

Just nu händer mer än på länge på det organisatoriska planet i ledarhundssverige och frågetecknen är många. Regeringen har bestämt sig för att flytta ledarhundsverksamheten till Myndigheten För Delaktighet, MFD. SLHF:s styrelse har under hösten varit på möten med både Socialdepartementet och MFD och kan rapportera om vad som har sagts där. Till det passet vill vi att kursdeltagarna funderar på hur ni tycker att drömscenariot för Sveriges ledarhundsverksamhet ser ut. Dessa tankar vill SLHF :s styrelse ta del av för att lättare kunna påverka den stundande omorganiseringen av ledarhundsverksamheten.

Kursen kostar 100 kronor för dig som har betalat din medlemsavgift till SLHF. Är du inte medlem i SLHF men vill bli, så kostar det 250 kronor. Det innebär att vi bjuder på kostnaden för kursen och ditt medlemskap gäller året ut plus hela 2018.

Observera att ingen betalning sker på plats utan enbart genom insättning på vårt plusgiro 92 54 25-1. Deltagaravgiften ska vara insatt på kontot senast onsdag den 15/11.

Tid: lördag den 18:e november klockan 10 till 16.
Plats: Stuga nummer sju, ”MIS-stugan” i Skatås. Närmaste spårvagnshållplats är Welandergatan.

Anmälan görs per e-post till mikael@slhf.net eller Mikaels tfn: 0705 62 62 87. Du kan även ringa Finn Hellman på: 0709 699 544.

I samband med att du anmäler dig vill vi veta om du har några matallergier, önskar bli mött vid spårvagnshållplatsen eller om det är något annat kursgruppen behöver veta.

Vi ses i Skatås.

Mikael Haraldsson, Radislav Gracin och Finn Hellman

Posted in Nyheter