SLHF har träffat Service- och signalhundsförbundet

Elisabeth Ravstis, ordförande, SLHF

Elisabeth Ravstis, ordförande, SLHF

Elisabeth Ravstis, ordförande i SLHF och Siw Olsson, vice ordförande har nyligen träffat Jessica Jönsson som är ordförande i Service- och signalhundsförbundet. Under en middag i samband med husdjursmässan i Kista fick SLHF veta mer om hur Service- och signalhundsförbundets hundar utbildas, hur ekonomi fungerar och hur uppföljning av ekipagen sker. Man diskuterade också möjliga områden för samarbete där bland annat gemensam utställning vid mässor och frågor kring tillgänglighet kom fram.

Service- och signalhundsförbundet har, precis som SLHF, upplevt att det inte gör någon nytta att anmäla diskriminering av tjänstehundsförare till Diskrimineringsombudsmannen, DO.

Jessica Jönsson tipsade också om att lyssna på Agnes Wolds vinterprat på Sveriges Radio. Wold har många bra tankar om allergi och hur det uppkommer. Du kan läsa mer om och lyssna på programmet på Sveriges Radios Vintersite.

Posted in Nyheter