Diskriminering av ledarhundsförare i Aktuellt

Flaggor med SVT:s loggaI kväll sänds ett reportage i SVT:s aktuellt om blinda Melissa Hudson som flyttat till Sverige från USA. Hon har ledarhund och har upptäckt den diskriminering som är vardagsmat för ledarhundsförarna i Sverige. SLHF träffade Erik Ullenhag (fp), ministern med ansvar för diskrimineringsfrågorna, i december i fjol i samband med att SLHF överlämnade en namninsamling till regeringen för en anti-diskrimineringslag. Svaret då från regeringens företrädare löd: “Jag hör vad ni säger…”. I kvällens Aktuellt säger Ullenhag att ett lagförslag är i princip färdigt, men att partierna inte har kommit överens.

Reportaget som sänds i 21-sändningen av Aktuellt i SVT2 går också att se och läsa på nätet.

Extern länk: SVT: Svårt för blinda att äta ute
Extern länk: Melissa Hudsons blogg

Posted in Nyheter